forbrugslån er verdens dyreste cash

Hvis nogen fortalte dig, at de ville låne dig $500 i dag, hvis du tilbagebetalte dem med $5000 om året fra nu, ville du tage det? Hvad hvis tilbagebetalingen beløb var kun $2500? Ville det slå dig som en god handel? Dette kan lyde som en sindssyg beløb til at tilbagebetale på et lille lån, men at der i realiteten er, hvad tusindvis af forbrugere gør hver dag, når de tager en forbrugslån.

forbrugslån, også kendt som kontantforskud eller hurtige kontante lån, er kortfristede lån, der typisk sidste omkring to uger. Til gengæld for låntagning relativt små beløb spænder fra $100-500, låntager betaler et gebyr, der kan variere fra $10-40 per $100 lånt for to-ugers lånet. Låntager skriver en fremdaterede check for den lånte sum plus gebyret, som långiver kan kontanter to uger senere.

Disse gebyrer kan synes relativt små, men når de betragtes som en årlig procentsats, de faktisk beløber sig til et vilkårligt sted mellem 250-1000% om året. Det er en astronomisk mængde af interesse i en verden, hvor et kreditkort lån på 25% anses for at være høj. Og dog, forbrugslånet forretning trives, og der er nu nogle 23.000 butikker i Amerika, der tilbyder en form for disse kontante forskud lån.

Hvorfor tager folk sådanne lån? De primære årsager er bekvemmelighed og mangel på bedre alternativer. Disse butikker er nu så almindeligt, at der ofte er flere af dem på en enkelt blok. De gør ikke kredit checks og de vil låne penge til stort set alle med et stabilt job. Og låntagerne har tendens til at være mennesker, der ikke har adgang til andre lånemuligheder, såsom kreditkort, venner med penge eller en lokal kredit Union, der tilbyder kortfristede lån.

Forsvarerne af disse finansielle produkter siger, at de blot tilbyder et produkt, som offentligheden ønsker. Det kan meget vel være sandt, da disse virksomheder klarer sig meget godt. Det, der mangler at blive besvaret, er, om offentligheden virkelig ønsker at låne penge på 500% om året. De gør lån uten sikkerhet det efter al sandsynlighed kun, fordi de ikke kan finde en billigere løsning. Enhver, der har brug for en kortfristet lån er mere end velkommen til at gå til en forbrugslån butik for at få en. Men alle potentielle låntagere bør indse, at de gør brug af en af verdens dyreste former for udlån.